Havene er fulde af liv. Liv, som spiller en vigtig rolle for millioner af mennesker i hele verden. De er både afhængige af havet som fødekilde og som levebrød.

Vores tilgang

Grønlandsk bæredygtigt fiskeri

Grønlandske fiskere og fiskerivirksomheder gør et stort stykke arbejde for at fiske bæredygtigt og skånsomt. Men det er ikke nok, at vi siger det – vi vil også gerne dokumentere det.

Derfor har vi igennem Sustainable Fisheries Greenland besluttet at arbejde for, at så stor en andel som muligt af de grønlandske fiskerier skal gøres så bæredygtige, at de kan opnå certificering i henhold til den internationale standard for bæredygtigt fiskeri, MSC – Marine Stewardship Council.

Med MSC’s blå stempel kan forbrugerne stole på at den fisk, de køber, kommer fra et fiskeri, der er dokumenteret som bæredygtigt gennem en uafhængig ekspertvurdering.

Hvad gør SFG?

Hvad gør SFG?

Vi arbejder med fiskere, forskere og industrien for at sikre, at der fiskes bæredygtigt i vores have, og at det er nemt at finde og købe certificeret bæredygtige fisk og skaldyr.

Ved at vælge fiskeprodukter med MSC-mærkets blå fisk, støtter du direkte fiskeri, der beskytter vores have og opfordrer andre til at gøre det samme.